July 31, 2008

2 minggu d bumi org. (bubye) xoxoxo



petang nih fly ke KL
semalam.


kawan-kawan. ee.. sayangnya dekat diorang.. sampai rindu.. tadi kiki cerita.. Haj wat muka sedih.. Kiki tanya Haj.. kenapa pastuh Haj ckp, camna Kiki leh lupakan Faz. Kiki kata cam nak nangis je tgk Haj masa tuh.. sayang nya kat Haj. Walaupun umur Haj muda setahun tp kan dia layan liana cam anak dia.. tuh yg sayang gilak ngn Haj tuh.. sifat2 ibu2 dia.




senyum dan kecerian ini tidak menunjukkan kata diriku ini gembira dan bahagia tetapi menutup kesakitan dan kelukaan dalam diri ini.


1001 maksud dalam senyuman walaupun banyak org selalu kata liana ko sentiasa ceria tetapi siapa tahu apa yg sebenar terbuku d hati ini, rite.






kisah lain.


dua malam wat supersaver


31 julai,


niat : nak tefon liyana sbb nak bincang pasal kerja gila nak buat kat UiTM dia. Nak seledup masuk jadi stdnt UiTM. hehe


peristiwa: liyana tak angkat fon


jadi nak tefon org lain cam biasa, Along,amad,norae,mimi,sada,ajai,wawan,jigs


yang angkat fon : jigs,Along,sadah,n ajai.norae


sadah n ajai sibuk bergayut.. sampai diorang tak layan liana. haaissh.. pstuh along plak bg no.fon raihan utk d kacau.. haha.. last skali kol jigs. dia plak melayan sampai habs super saver


1 ogos,


niat: nak kol mimi sebb nak bincang pasal plan sabtu plak.. haha


kali nih lebih tragedi.. mimi ngn norae je angkat.. dari banyak2 org keliling phone book.. kali nih try kol padli plak. dia tak angkat. lena plak Kiamulai.. waaa.. hehe


telah d abaikan.. tp mimi dok layan sampai hbs supersvr



fikiran skrang tak tenang, sampai mama marah tadi sbb tak pack barang sbb beberapa jam g kena p airport, pastuh tertengking mama balik.. sorii maa, adik tgh tak tenteram. semalam mama n papa pergi jumpa datuk Syed Abbas, nak tanya pasal biasiswa, diorang kata dah mesyuarat n dah n semua pemohonan d luluskan.. n dia tanya kenapa tak tanya awal2 sbb liana layak.. kena habiskan duit mama n papa lg.. dah lah medik.. lain lah kalo liana minat medik. dah lah takkan blajar math lagi tp selama nih math je benda yg liana leh wat dengn gembira.. my fav sub. masa depan.. semalam liana kol ren, dia sedih kat mtrx sbb semua org nak kuar nak p Mesir sbb banyak plajar dari mrsm dapat.. eerrmm.. entahlah kadang2 hidup nih.. aaaa.. tak taw nak wat ayat..n masa malam tuh pon abg kol.. cam biasa nasihat suruh kapel ngn Hafidzullah.. siap bg peribahasa lg.. adeh.. haha.. to abg, "ADIK TAK NAK".. hehe

ada lg cerita. masa ptg b4 mama n papa pergi jmpa org tuh..liana ngn mama pergilah bandar nak beli barang2 pesanan kerabat (famili) mama kat sana.. pastuh masa dalam perjalanan tuh.. lalu lah kat belakang rumah2 kat taman ria 9 sbb itu lebih dkt dari ikut jalan dpn rumah org utk sampai ke perhentian bas.. (nih lah kalo dah gagal lessen memandu terpaksa guna bas). masa nak lalu tuh ternampak ada budak kena pukul kat dapur oleh mak bapak dia, kesiannyaaa.. terasa tertusuk-tusuk sbb bunyi pukulan tuh dgr sampai luar.. pastuh dgr mak dia kata, "siapa yg ajar ko mencuri nih haa!" sampaipukul budak tuh.. diorang tak perasan liana lalu ngn mama masa tuh sbb masa tuh tgh hari, panas2 kan.. errmmm.. entahlah.. itu je terjadi semalam..


end
bubye~

No comments: