June 16, 2009

adakah ini berpunca dari physiology?

dah lama tak post
sampai tak taw cara nak mengarang
dua, tiga menjak nie rasa EMO semacam.
bermula 2 hari b4 physio.
tp Alhamdullillah physio ok lah antara 3 paper yg dah amik utk exam.
tp btol2 menyesal masa anat ngn biochem tak blajar btol2.
entah apa nak jadi dgn diri nie.
semakin hari semakin pemalas
semakin hari semakin sakit
semakin hari semakin kecewa
semakin hari semakin d sakiti
semakin hari sem
akin marah

entahlah napa nak marah. tak taw nak marah kat diri sendiri ke kat org lain.
org senyum pon leh rasa bengang.
org buat lawak pon bleh rasa bengang.
apa dah jadi dgn diri ku ini.
hari tuh berdebat dgn abg Jerry dgn tajuk debat
"SEMUA ORG DI DUNIA INI ADALAH HIPOKRIK"
dan dgn bangga nya sy tlah menjadi pembangkang dalam topik kali nie.
tp skrang, dpt rasakan diri ini begitu hipokrik
dalam berdebatan ini, abg Jerry yg taknak mengaku kalah sbb tittle student law dia tuh mengaku kalah. (to abg: ABANG, adik mengaku kalah , abglah menang)
tersenyum walau hati berduka
ketawa walau di hati menangis
berminat walau di hati membenci
tp yg sememangnya pasti sekarang,

SY TIDAK AKAN MINAT LELAKI
cukuplah sudah di tipu cukuplah sudah terpedaya cukuplah sedah di sakiti
sejak exam nie, everyday ada dengar kisah cinta org.
1 je dpt di simpulkan di sini, cinta itu amat menyakitan.
ok walaupun org kata cinta itu indah, cinta itu satu perasaan yg luar biasa,
mungkin sbb dah berpencen dlm bab2 nie sejak tingkatan 5
aku dah takda perasaan dah nak mencari
the-so-called-soulmate
I'M DONE

bak kata nana, jgn cari biar dtg sendiri.
tp dtg pon aku tak nak nana
baru je minggu lalu konflik antara 5.
kak nana pesan (Cairo) suruh aku dalami hati sendiri sedalam2nya
setelah mendalami hati sendiri. takda satu org pon terlintas.
dan skrang aku jadi HEARTLESS
antara faktor2 yg MENYEMARAKKAN lg kebengang-ngan diri sendiri *megikut kronologi*:
  1. tak wat btol2 masa exam
  2. malam sebelum exam baru nak blajar
  3. mendalami hati sendiri tentang hati sendiri, seperti pesanan kak nana. last2 mengkaji kata takda sorang pon aku suka antara 5
  4. mr.J dgn rasminya permanently invisiblekan aku kat YM
  5. Si. A*** plak ada masalah , dia ym aku tp last2 tak bgtaw, dan membuatkan diri ini berasa bersalah dan minta tolong MR. Mihun tolong, result : aku ngn Mr. Mihun yg dulunya org kata lelaki yg versi si faz tp lelaki bergaduh
  6. aku plak satu malam p wat surat meng-listkan kebaikan2 Mr.Mihun sbb rasa bersalah, sms dan bgtaw dia, esoknya aku kol2 dia tak angkat n letak~(tercetus keputusan i'm done falling for guys)
  7. d sbbkan bertambah bersalah, aku p mengadu kat pasangan Merpati, dan Adik d cairo. n diorang p bgtaw MR.Mihun. n dia kata tak sedar. esoknya aku kol2, tetap tak angkat. (bertambah2 Ke-EMO-an ini)
  8. lepas physio, berym ngn Bapakondaku, janji nak 24 jam ym, tp esok dia ada exam oral, jadi suruh dia blajar, last2 dia plak yg merajuk. p kol dia, dia plak letak.mmmm
  9. SI F, suruh menasihatkan jgn bercinta sbb akan menyakitkan hati
result:
ke-emo-an ini bertambah2
ke-geraman bertambah2
merajuk dgn bapakondaku ngn MR.Mihun
dan sy TIDAK MAHU BALIK KE CAIRO
dan sy addicted to FACEBOOK wlpn guna hp je on9
dan on9 ym guna Ebuddy
dan akan berusaha utk HISTOLOGY
dan terdetik di hati ini merindui kekamu d malaysia walaupun selalu menafikan di hati kata tak rindu kat malaysia
dan saya serik jatuh.terjatuh


AKTIVITI AKAN DATANG:
  1. oral exam PHYSIOLOGY
  2. written & oral exam HISTOLOGY
  3. gambar kelas lg skali ^^ tema: pink (girls) & white (boys)
  4. exam BI & IT
  5. akan bercuti ngn mims,nadiah,aina,kaydah
  6. beli sun block. *cuti2*matruh.matruh.matruh
  7. balik malaysia

PENGHARGAAN utk penulisan blog kali ini:

  1. Syaah 1 (salam) : sbb pinjamkan umah utk bermalam =)
  2. Aina : sbb potongkan buah mempelam.bg aku makan tgh2 malam.pinjamkan laptop
  3. Ana: sbb masakkan makanan tgh malam smlm dan sarapan pagi.
  4. kaydah.kak wa.kak sya,aina,ana : TQ sbb layan kerenah mak kamu malam nie
syg anak2ku .. muuuuah~

3 comments:

Khaulah Al-Azwar said...

salam~ ya ka drpd fisiologi?

hehe.. biasalah time exam smua orang ada habit msg2..

insyaAllah boleh berubah jd lbh n tersangatlah baik lg..

(^_^)V

inn said...

ohh yes!
i knew it!
u hve fallen fr him.
sy da agak~
ko jgn mau tipu ur so-called-adik ni la fazliana edora abd. kadir oii.
:D
mngaku sja sm sy,ya?
:)

EdoraEmon said...

Aiya,x sempat padam! Tidak2,ndak bt0l 2 inn! Aa, nie smua slh bl0gger,teknikal problem bha 2.. Aiyai