June 28, 2009

ooo.. ABU BAKR pujaang hatiku

ooo.. abu bakr~
ensem ka dia?
tinggi ke dia?
si faz stalker dia ke?
napa nama nie sebati d jiwa si faz?


dia sebenarnya IALAH


nama tuan umah kami.
rumah Abu bakr
itulah gelaran rumah aku & mereka
penghuni ada 6 org
semuanya comel2 berlaka
kak long,kak edy,kak sufi, kak tyha, aku dan ena
dulu time exam semua kami excited nak hbs exam tp skrang??
semua duduk2 kebosanan menghitung hari blk mesia
tp apakan daya, 1 bulan lg kami blk
mcm2 plan dah d rancang, (mcm nak blk sthn) hehe
tuan umah baik walaupun bill tefon dia tak bayar, tp hari2 hantar makanan time kami exam
kami gelar tuan umah : MAMA & BABA
anak diorang ada 3 org. 2 perempuan & sorang lelaki
walaupun makanan arab nie tak berkenan d hatiku. tp aku telan jak lah.
sebenarnya kali nie aku nak post bkn kisah umah kami ni tp nak cerita kisah hari ini. hehe



hari ini, semua ahli bait aku berpuasa kecuali aku
jadi d sbbkan itu, kami telah mmbuat keputusan untuk berbuka posa d BBQ
tp sebelum tuh kak edy ngn kak long masak sepgati utk alas perut sbelum p BBQ
BBQ: tmpat yg kami pergi makan kalo ada duit lebih sbb dkat ngn umah.
EVENT YG CAM MENARIK BERLAKU SEPANJANG SESI MAKAN BERADAB


awal2 lg aku dah bergambar ngn kak long & kak edy
eyna,kak tyha n kak sufi "sapa suruh korang duduk bertentangan tak dptlah masuk gambar" muahaha



hasil kumpulan buah olive yg eyna susun dgn penuh artistik nie.
kami tak pandai makan buah nie.
siap MAMA (tuan umah) tegur kami tak bagus kalo tak makan buah zaitun

chicken bater*nama yg tertera kat menu
tp aku rasa nie chicken butter , orang arab nie slalu je wat kesalahan mengeja
sedap je, tp bnyk nie je yg aku telan, tak dpt hbs

ni adalah salad perkongsian kak long,eyna ngn aku. sedap siot, tp nie je makanan yg aku ngn kak LOng habiskan

sebenarna gambar aku nak letak adalah gambar menu kak tyha.
tp tak tercapture lah pulak. haha
menu kak teha plg mencabar utk d telan iaitu
BURUNG MERPATI SUMBAT
(menu ini d translate kan ke bm supaya lebih "menyedapkan" bunyi menu tuh)
haha
dtg2 je menu tuh semua pakat gelak, sampai kak tyha begitu teruja nak makan sampai tak TERTELAN mknan tuh awal2nya. tp lepas makan kak teha kata ok lah. tp aku tak sanggup cuba. haha
dalam pada masa yg sama, kak sufi dok gelakkan menu kak tyha sampai pisau dia terjatuh ke lantai,
akibatnya dari tindakan itu, aku terpadang pasangan yg tgh menikmati makan malam kat bawah
si lelaki : dok tgh pegang tangan ppn tuh
si wanita : dok melayan
aku : kegelian
tp , tanpa d sangka2 , lelaki tuh p sarungkan cincin.
aku rasa itu sesi melamar.sweeett~

  1. satunya2 insan yg berjaya nak habiskan menu yg d pesan adalah kak edy, TAHNIAH kak edy, sy berbangga dgn akak. hehe
  2. eyna teringin makan mee goreng. tp utk mengubat kekempunan dia tuh, dia p order spegatti. at least rupa spegati tuh sama mcm mee goreng. haha
  3. kak teha plak dpat mkn menu yg PALING BEST. hehe
  4. kak long plak macam tak gerak pon makanan dia
  5. kak sufi plak potongkan ayam , tp makannya tak

dapat d simpulkan d sini, JGN MAKAN IKUT NAFSU. haha. order2 last2 semua tak hbs makan.
tp everytime ktorang kata nak share tp last2 semua beli makanan lain2



nie gambar d amik oleh waiter abg yg tak pekak amik. hehe
sorang waiter nie stiap kali ktorang ckp ngn dia, dia kata tak dgar
suh lain kali ckp kuat2.

jadi masa adok makan tuh ktorang malar kutuk dia pekak.haha
lastly masa sampai umah semua dah jadi pekak2. hehe
padahnya, jgn kutuk org









1 comment:

a b c d e fatyhah. said...

aik mane gamba burung sy. merjukkk! haha. best bes entry ni. *ok wat, xpening pon ;0