August 01, 2009

gilak erghh.. jam pukul 4 dah nie
mata masih lg tak terpejam
oo cik mata tolong lah terpejam
tp alang2 dah jam empat baik tunggu subuh kan
baru tido
kat tawau subuh jam brapa erk?
hari ke 2 berada d tawau nie
pijak2 je ke bumi malaysia nie bnyk btol benda ptt d fikirkan
skrang rasanya rindu mesir plak
ini lah manusia sentiasa tak puas hati kan.
dulu menghitung hari blk mesia. skrang menghitung hari blk mesir

25th july 2009
setelah berjam2 naik flght
tak tido langsung sbb terlalu banyak benda nak kena tgk
memang tabik lah naik emirates dari naik egypt air.
perbezaan emirates ngn egypt air

kerusi
egypt air : kerusi aku rosak mcm nak tercabut. dah lah tak selesa. takda tempat letak kaki.
emirates : fuhh memang selesa. empuk siiih

makanan
egpyt air : tak sedap
emirates : sama jak tak sedap jgak nie

tv
egypt air : kena share2 nie. dah lah tak bleh pilih muvi .
emirates : nikmat sgt. dpan mata jak tv. ada mcm 999 channel. sampai tak sampai hati nak tido sbb sayang dgn rancangan d tv. hehe

paramugari n paramugara
egypt air : fuuuhh. tua2 nie. mcm mak cik n pak cik jak diorang
emirates. : flight ke dubai paramugara dia ensem. hehe ,dari dubai ke KL tak best sbb semua ppn

transit
egypt air : kat mumbai tp tak turun
emirates : dubai dan singgah kat airport dia selama 3 jam .

aktiviti dlm flght
egypt air : tido kecuali masa makan
emirates : tak sanggup tido sbb bnyk mo d tgk . hehe

konklusi, mana pon sama jak .. dua2 sampai ke destinasi dgn slamat. hee~

sampai2 je ada abg shahir amik kat airport, kesian nie dia tunggu lama sgt naseb baik dia penyabar.
lepas tuh destinasi seterusnya p jumpa diorang ten,juli,hisham,arifin,tilon,ezekiel.
memang tak dpat d nafikan nie. best berjalan sama diorang.
malam tuh kami merayap pergi KLCC , bercerita kat Burger king. refill air bnyk kali sbb free.
pastuh tgk wayang entah apa tajuk cerita tuh. tak lawak langsung tp plik nie kenapa ada org belakang kami nie ketawa mcm nak mati. aku tertido dari awal sampai petghan cerita. tp hisham ngn arifin dari awal sampai hbs bha diorang tido. lglah kick. lepas tuh kami berjalan kaki pergi pavillion. lepak kat mcD sampai kena halau dari tempat atsnya. aku,tilon,arifin,juli main truth n dare sampai terbongkar semua rahsia2 sulit. hehe. lepas kena halau kami p sambung kat bus stop bercerita sampai subuh. lepas tuh lepak makan dan blk. aku terpaksa duduk d tgh2 hujan selama stgh jam sbb takda org bukak kan pintu2, last2 aku panjat pagar mcik aku. hehe~
dah pukul 9 pagi nie. aku baru nak lelapkan mata tiba2 mak cik aku bawa pergi ke kenduri kawin.
blk2 dari keduri sebelum jam 12,. aku tertido sampai jam 10 ++ malam. gila hebat kepenatan melanda jiwa.
habis2 muvi
langsung ke tandas



d burger king minum free. haha
tp takkan minum air si Hisham sbb dia ada demam.

lepak d bus stop mencari idea nak lepak d mana




2nd day aku spend time bersama mama cik , acu ngn abg.
last day b4 blk. aku jalan ngn kak teha,kak sufi,kak edy ngn edy, kak long, abg nopal,ajai,paan, inn,dina.
btol2 aku berbelah bahagi nie
sampai abg merajuk blk sendiri
huu~
n skrang aku sampai dha ke bumi tawau terchinta
n ada hp aku berwajah baru. hehe~

housemate tersayang d mid




bersama edy ngn abg nopal
muka edy memang lain, d setiap gambar dan realiti. hehe

ngm2 azan subuh d tawau. chow~ cincau

2 comments:

afif=shafie said...

bestnya kamu jalan2...
huhu

EdoraEmon said...

lain kali ko ikut skali. hehe
best tuh!~