August 07, 2009

kisah selongkar almari


inilah bilik aku sepanjang dua tahun.
2006/2007
teka mana 1 katil aku. haha
=)
rommate2 tersyg : sopea,amalina,hamama,piqa, (lupa dah nama roommmate yg form 1 thn 2007)
sf20
bilik nie memang bnyk kenangan utk aku. plg bernilai nie bilik. setiap roommate mcm2 ragam. diorang nie. haha




nie meja aku blajar dan duduk sepanjang tahun 2007 masa tuh form 5.
kanan liyana
kiri lina
depan jimmy
belakang dk intan
tempat nie lah tempat aku sambung tido masa sampai ke klass.
klass BM , kata2 cikgu aini "fazliana kalo sy tak bawa kamu bercerita kamu nie mesti tido"
klass math , " buat hal sendiri. tp kalo cikgu mengajar mata celik"
klass chemistry, cikgu mashitah , awal2 masuk memang nmpk cikgu nie mcm garang tapi sebenarnya dia baik sgt2. awal2 masa dia sampai dulu dia penah kata takda student yg berani tido dlm kelas dia. last2 2nd kelas dia aku plak tido kat klass cikgu nie . hasil? cikgu merajuk ngn kelas kami. hehe.
klass bio. nie lah plg ebat antara semua. haha. waktu nie aku mesti celik mata sbb dengar cikgu zaini ajar petua2 kehidupan dan kadang2 je masuk bab2 tentang biology.
petua utk spm jawab bio. : 1 day b4 paper katam kan buku bio tuh. tp dlm tempoh sehari.
(tak penah cuba pon)
add math cigu haryani. cigu fav nie. n sub fav. asalkan add math aku tak penah tido. haha, tp tak penah revise lepas hbs blajar
phy. cigu abu. dia akan panggil aku MIRA. penyayang nie cikgu dgn aku. antara cikgu mrsm yg plg awal kenal aku
klass agama . ust nazri sub fav aku kalo masuk bab2 perkahwinan kalo takda kaitan dgn perkahwinan aku akan tido. haha
bi , cikgu sporting jak kalo sub2 bi nie. hehe
est. sir haq ...........
seni, plg best masa stay kat studio sampai subuh kasi siap projek~ penat sampai nak MAMP**
tp bnyk benda dpt taw tgh2 malam. hehe



nie loker aku. haha
walupun nmpak BERSIH sememangnyha memang d dalam kan teramat "bersih"


ampaian.
bnyk nie kisah2 hantu yg entah btol ke tidak. haha
bilik aku menghadap ampaian~



kelas 5 M
diroang kata klass nie mcm mati
seram jak semua org kalo nak masuk
sbb plg senyap
tp awal2 jak senyap bila nak dekat spm jd kecoh lah plak klass nie. awal2 dulu tak plak bising. bila dah nak dekat spm plak bising2 semua org
tp klass nie memang best



itulah beberapa keping gambar aku jumpa masa dok selongkar2 almari dlm komputer rumah aku
terjumpa gambar2 dulu2.
teringat zaman2 nostalgia nie masa duduk sana
rutin harian aku kat sana.
"bgun nak dekat2 roll call. sampai roll call slalu kena rotan. masuk klass p cafe makan nasi goreng + telur/ketam (rm1) start klass sambung tido. haha
balik bilik sambung tido masa prep petang.
pergi prep malam kacau2 org blajar/bercerita
15 minit seblum hbs prep malam semangat blajar tuh timbol.
blk bilik. p bilik sarah ngn kiki sambung bercerita sampai tgh2 malam atau buat2 aktiviti2 tak manfaat kacau2 org.haha"
yang penting sy rindu zaman skolah menegah di sana.

4 comments:

Nena Gabbana said...

besar jugak . bilik um kecik je . ;)

EdoraEmon said...

heehe.
jgn risau . bilik um jauh g besar
=P
dlm gambar jak nmpk besar

Shinnizzle Suspek said...

funny..faz,ko mbuat aku terkenang zaman muda belia aku dulu...bestnyaaa..jom p mrsm!!!!

EdoraEmon said...

jom2. aku pon tak sabar nie nini.~ hehe
nex week inn kata nak p kk
aku mcm mo join
kita blk sana mo:?