September 13, 2009

10 kebaikan yg i dpt bila i ada masalah

lagu tema masa buat post nie : avenged sevenfold dear god
kenapa yerk i nak dengar lagu nie? : di blog nini bha skrang. ngam2 lagu nie. punyalah main best. dulu ada dina bg nie lagu kat i. tp i langsung tak minat. tp sejak, setiap kali i berkunjung ke blog nini me like2 dis song.
mood : perasaan meng-gediks.

jgn di sangka kan bila ada masalah semua benda negative jak kita dapat.
setelah telah buat uji kaji sendiri.
inilah hasil laporan lebih lanjut.
benda2 positive yg i dapat setiap kali i rasa ada masalah atau sakit hati atau kecewa atau sewaktu dengannya
10 benda positive i dapat kalo bermasalah
clap..clap..clap
  1. benda paling utama adalah, badan akan surut mendadak.tak payah penat2 meng-amalkan diet ataupon pergi gym2 dan bersenam2.
  2. jimat makanan. sbb berat badan turun mendadak di sbbkan tak lalu makan. sebutir beras susah di telan tp kalo happy sampai 5 pinggan tambah kalo bleh skali dgn pinggan2 i nak telan.membazir plak makanan tuh. hehe
  3. kurang kedut2 di muka. kenapa? sbb i tak membuat ekspresi muka senyum, jd natijahnya takda lah kesan2 garisan senyum di muka
  4. kurang tenaga di gunakan. sbb tak hbskan tenaga utk senyum. hehe
  5. senang bangun dari tido. sbb kalo ada masalah tido tak lena. jd takda lah payah susah nak bangun dari tido
  6. rasa masa lambat berlalu. jd kita taklah sia2 kan waktu lah tuh
  7. mata kita akan lebih bersih. kerana air mata adalah salah satu cara utk membersihkan mata
  8. otak kita akan sentiasa di gunakan. sbb kita akan sentiasa pikir jalan penyelesaian masalah tersebut.
  9. kita akan dapat pengajaran. jgn mengulanginya. tp kadang2 i nie bodoh. 3 kali berulang benda sama :)
  10. tanpa perit dan derita. kita takkan rasa nikmat yg best bila capai benda yg di aim lepas lalui benda2 nie
jd apa2 pon berlaku. jgn fikir negative jak. kita pandang sudut lain plak.
bak kata atukku. hadapai segala-galanya dengan senyuman





No comments: