September 03, 2009

bila faz berbicara tentang cinta :)





kenapa tiba-tiba topik cinta nie
angau ka apa nie si faz
hahaha
tidak bha
tadi masa dok makan-makan selepas berbuka posa.
adik-adik aku dah pergi meninggalkan meja makan
aku plak terlalu kembung perut utk bgun.
jadi terdengarlah papa ngn mama bercerita .
~
aku,mama,papa
dok cerita pasal
rakan taulan,sahabat handai, kaum kerabat d tawau
A (bukan nama sebenar) dah 40 thn nak kawin. tp dia nak buat besar-besaran. tp papa kata takyah lah sbb susah kalo umur dah meninggkat mo buat majlis besar2. pastuh tgk jgak lah hantaran kawin~
*tp takda kena mengenapon pasal apa aku nak cerita*
cuba benda nie stimulate otak aku utk imbau blk benda aku buat masa aku tingkatan 4
d mrsm
masa tuh aku 4ZAMRUD
setiap incividu wajib buat oral pergi ke depan utk pebentangan.
aku dah lah malas bab2 menghapal benda2 alah
bila sampai sehari before turn aku utk bentang
aku tak suka menghapal
kalo hapal susah nak masuk otak aku nie
jadi aku buat idea
aku passkan kertas yg konon2 rakan2 pembimbing rakan sebaya (prs) tgh buat uji kaji
dekat kertas tuh aku tulis
"apakah maksud cinta buat anda"
jadi setiap sorang kat kelass aku pon jawablah soalan tuh
dan terangkan makna cinta bg diroang
bila time oral aku
aku p bentangkan di depan kelas dgn tajuk tuh
aku p sebut satu-satu jawapan diorang
siap bgtaw nama lg yg tertera
kat kertas tuh
ramai yg tersipu-sipu malu dgn jawapan sendiri.
aku dgn bahagianya.
buat oral BM tanpa perlu hapal~
hahahaha


berbalik kepada meja makan tadi
aku tanya soalan sama kat parents aku
jawapan mama :
"cinta itu lain. kadang2 org ada yg 1st time tgk truss jatuh cinta"
tiba-tiba aku menyampuk "itu getek tuh ma. tgk muka jak bukan cinta tuh"
"tp lama2 benda nie bleh lahir sendiri. bila dah kenal hati masing-masing"
acecece
jawapan papa :
"cinta takda erti
tanya pada hati sendiri
cari sendiri"
piiwiiiittt.. ayh aku jiwang rupanya
pastuh aku sambung "PAPA..PAPA...carikan liana calon suami cpat"
pastuh papa ckp "belum masanya"
pastuh papa pergi den aku kemas lah dapur~
the end

dan mereka
<3
"There is only one happiness in life, to love and be loved."
--George Sand

"The rose speaks of love silently, in a language known only to the heart."
--Unknown

Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or will stay awake just to watch you sleep... wait for the boy who kisses your forehead, who wants to show you off to the world when you are in sweats, who holds your hand in front of his friends, who thinks you' re just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky he is to have YOU... The one who turns to his friends and says, thats her... "
-- Unknown

Align Center"Love built on beauty, soon as beauty, dies."
-John Donne

"True love is like ghosts, which everybody talks about and few have seen."
-La Rochefoucauld

"Love is like playing the piano. First you must learn to play by the rules, then you must forget the rules and play from your heart."
-Unknown

If so many men, so many minds, certainly so many hearts, so many kinds of love.
* Leo Tolstoy



YOU <3 ME


No comments: