September 02, 2009

sebulan cuti2 d tawau~


nie muka aku bila pakai purdah.
hahaha~
mcm penyamun jak aku nengok muka aku nie

saya dan mereka~
muka diorang every week aku mesti tgk kalo tak
takda selera makan.

^^
haha


nie masa kami pergi alex.
yg tertinggal nie adalah nini
sbb dia bercuti2 malaysia time nie~


di saat kekembangan tanpa kawalan
hahaha
waktu nie memang aku gemuk
plg2 gemuk lah
makan jak kerja
sbb musim sejuk
(behhh~ salahkan musim sejuk sajak)

anak2 abdul kadir
haha
kakak nie punya ayah pon Abdul Kadir
^^

hari sukann.
hehe
best banget!~

d stesyen kereta api d alex
masa nie nak blk ke cairo

di gambar nie
masa nie musim sejuk

tp aku hari2 tarik org pergi makan aiskrim kat blakang ghenena mall.
ank saudara aku. nenek .aku

me & kak teha dekat hospital Zagazig


nie masa kat : conference hall cairo ke nama tempat tuh
aku pon tak ingt

tp masa nie semua bdk2 malaysia berkumpul
utk amik kursus entah apa aku tak ingt sbb aku dok tido siap berdengkur lagi masa kat dalam dewan tuh
hee~

gambar aku & kak teha
kat depan kuliah tib
nak taw lawa ke tak dewan kuliah aku kat mesir?
nie lah rupanya
lawa ke tak? hahaha


1st time nampak kabus d zagazig
rindu nie musim sejuk
diorg cakap skrang musim sejuk sudah d sana tuh.
tak sabar.tak sabar. tak sabar

nie bilik aku. hee~
beg berselerak tuh milik aku
dan meja tuh aku punya
beg merah tuh beg kak teha. hee~



nie lab pertama aku kat mesir.~
tgh sesi blajar anatomy
kat museum anat.
kat sana ada mayat2 original2
dan organ2 original yg telah d amik dari tubuh badan manusia

nie gambar sy & housemate tersyg
nie 1st time nak p salam (nama kawasan di Zagazig) utk pertama kalinya
utk pergi ke dewan dar-salam
(dewan utk plajar2 malaysia kat tempat aku)

ini plak jawazat (imigresen) kat mesir
memang "cantik-kan"
tempat buat visa
nak dekat 10 kali aku pergi kat situ
kali ke 10 baru dapat visa.
setelah jadi pendatang asing kat mesir dari bulan 1
bulan 7 baru dapat visa.

dah genap sepurnama lebih bercuti kat malaysia
tp memang tak di nafikan
aku rindulah jgak negara
yg
kotor,ganas itu
tp tak lah semua benda teruk lahir dari negara tuh taw.
best bha jgak duduk d mesir
walaupun kelass dia masih kayu-kayan lagi
lab dia penuh dengan kulat
test tube dia plak kena beli sendiri
(kutuk2 mesir plak)
tp yg best seperti kata2 nini ngn inn
masa bersama kawan2.housemate2.classmate2.entah apa2 mate2 kat sana.
saya rindu mesir~! bukan blajar tp berjalan2 kat sana. hehe
tak sangka sepat btol masa berlalu~


p/s: dengar2 kat rumah sabah tak leh dah blk lewat. plng lewat jam 11. tiiidaakkkkkk~
^^
*padahal belum hbs lg blajar*



jumpa lagu barney dari link si apek post dekat fb
teringat zaman kanak2
di tujukan kat kawan2 aku
d mana jua korang berada

3 comments:

fa-aja-aja said...

woh..ko beli ka purdah tuh..hihi

ABCDE, said...

masa baje pink tu kurus gle fazz haha

. said...

purdah pinjam bha tuh kak pot
hahaha~
kak teha baje?? hahahha
skrang kak teha tgk lah sy. lg kurus dari kurus. huahuahuahua~