March 05, 2010

kata-kata

dengan kata-kata.
boleh buat sesorang itu tak dpt tido malam
sbb manisnya kata-kata itu.

dengan kata-kata.
boleh buat seseorang jatuh.
hilang semangat sampai tak mampu berdiri semula.

dengan kata-kata.
boleh buat sesorang itu berubah.
menjadi baik.
menjadi jahat.

dengan hanya bait-bait yang dimuntahkan oleh mulut seseorang boleh mengubah segala-galanya.

orang itu, orang ini
pernah kata.
KAU hodoh, hari tuh aku nampak ko dekat cp.
KAU takkan dapat kawan sampai bila-bila, sebab perangai KAU nie tidak ada sesiapa nak kawan dengan KAU.
KAU nie bodoh sombong. KAU takkan berjaya dalam hidup KAU.
result KAU ini tak layak utk buat medic.
kalo kami nak panggil pakwe2 kami di skolah,semata-mata utk halau KAU kuar dari khemah nie pon dapat.
muda-muda KAU dah pandai fly, nanti besar KAU akan jd penipu, pembohong, pencuri.
hujah-hujah KAU, hujah2 syaitan, berdasarkan nafsu semata-mata.
mampukah KAU buat medik dengan result nie? anak saudara aku straight A pon kena repeat year.

AKU.??
KAU katalah apa KAU nak kata kat AKU.
AKU tahu AKU siapa.
jatuhkan lah AKU,
biar sampai bibir aku mencium tanah bumi ini.
AKU akan bangun, bangkit.
sejak kecil sampai sekarang. aku dah rasakan segala-galanya.
KAU hanya mampu berkata-kata.
KAU hanya mampu melebur kan jiwa aku.
KAU mampu merampas ITU.INI dari aku.
KAU mampu MENYAKITKAN. LUAR dan DALAM.
sampai jiwa aku terasa kosong.

AKU masih ada kekuatan.
TOLAK aku TOLAK.
dan AKU akan bangun.
BIAR berjuta kali.
ALLAH tahu aku kuat, biar aku rasa segala-galanya sekarang.

APA yang KAU dapat sekarang.
APA yang KAU terima sekarang.
rasa selagi sempat.
satu hari.
kita akan lihat apa yg terjadi.

p/s: sudah penat aku menjadi serius.
-.-

1 comment:

sakinahrazak said...

kata2 dr saya untuk awk faz... i love u. please live cos i need u.

(berdasarkan al-Quran n as.sunnah). hahaha. br lps bkak bolg org. tu bajet skit nie. hehe.