March 06, 2010

malam ini malam yg sejuk
adakah aku akan demam lg?
aku pon tak taw.
sejak masuk tahun dua nie.
badan aku makin rajin btol mendidih.
dah lah musim sejuk.
+ve: utk panaskan badan kot tuh. huu~

pengakuan tak berani mati

dan skrng. saya semakin pemalu.
i tell u sejujur jujur alam

baru baru ini.
ada peristiwa bitter berlaku dalam hidup aku.
sepahit mengalahkan rasa sebijik hempedu.
yang akan menghantui dan memontianakkan hidup aku.

jeng jeng jeng.
gabra tak nak dengar kisah ini?

lalalalalala.
(on d way nak g kelas)
aku bawalah sebungkus kek yg housemate aku masak. utk sample di jual.
time tuh praktikal physiology, satu-satunya kelas lelaki dan perempuan akan diasingkan adalah masa practical physio.
jd nak dijadikan cerita yg tak terjadi ini .
time tuh aku dah lambat masuk kelas setgh jam.
tp nak kena passkan kek sample itu kat lelaki dulu.
takut kalo2 tak terserempak ngn diorng time balik nnti.
amanah org suruh bg sample kek nie mesti dijalan kan. walaupun dah terlalu lmbt masuk kelas.

dengan cermat nya aku bukak pintu.
treeekkkk *pintu itu berbunyi
aku pandang semua lelaki kelas aku.
diorng pon tgh pandang aku.
aku pon pura-pura malu-malu kucing. nak control macho katakan didepan lelaki2 kelas.

dengan selamba badak dan lembunya aku berkata :-

INI SAMPLE KEK YANG ****** MASAK. SESIAP.......

belum sempat aku menghabiskan kata-kata........
satu kelas dah tergelak.
oh my goat.
apakah yg dah terjadi?
hingus aku meleleh ke?
muka aku tertambah hitam ke?
memang i gabra dah time tuh.

rupa2nya diorng tgh blajar, menghadap laptop.
doctor yg mengajar dok kat meja pelajar.
tuh lah sebab aku tak sedar kewujudan doctor tuh. aiyoyoo.
malu malu malu.
aku truss buat muka mintak kesian aku tuh.
dan panggil sham sudu kuar.
kat depan pintu tuh jgak aku terduduk sbb tahan malu punya pasal
tak taw lah diorng sedar ke tidak.
muka paling aku tak dpt lupa ketawa tuh muka Jimmy. dia lah
paling mekong dan bersmngt kereta wira ketawa kan aku.
dulu kat malaysia bnyk jgak event2 yg aku malukan diri sendiri terjadi.
lebih teruk lg dari nie pon ada.
tp mungkin sejak datang mesir nie kot i jadi terlebih pemalu sikit.
*blushing blushing.


the moral of the story sini
satu : jangan buat promosi kek ketika dalam kuliah.
dua : sebelum mulakan promosi pandang-pandang.
tiga : lain kali jgn control malu. kan dah terkena malu betol2.

p/s: mama i miss you.

3 comments:

atikullah ismail said...

hehehe...takpe ar..bley ko promote smple tuh kat doc tuh..=)

edoraemon said...

hehe. dah promote pon kat doctor, tp nmpk gayanya mcm doctor arab tak berapa minat kek malaysia. :D

edoraemon said...

hehe. dah promote pon kat doctor, tp nmpk gayanya mcm doctor arab tak berapa minat kek malaysia. :D