May 29, 2010

ini post jiwang?

"angin sepoi sopoi bahasa menghembuskan nafasnya ke pipi aku,
sambil silauan matahari memancar mancar menembusi kelopak mata yang membuatkan aku terbangun pagi itu,
mata aku terbuka tapi macam malu malu, masi lagi terasa shahdu,
bibir aku masih lagi bengkak bekas ciuman dia ketika aku tido 3 hari lepas."


jiwang tak?
wahahahahahaha.
begitulah tadi "pagi" aku bangun.
cahaya matahari terang benerang, mana tak nya! jam 2 petang,
ayam kalo berkokok dari pagi nak kejut aku, sempat pengsan habis suara sebab nak kejutkan aku yang tengah kusyuk ketiduran, macam orang koma pon ada jugak.
bibir aku masih lagi bengkak nie.
kena cium nyamuk!
dem u nyamuk!
ba alif ba ya betol nyamuk itu.

ok ana sedar,
mungkin anda! ya anda dan anda diluar sana di mana jua anda berada
sudah terasa muak muak
dan loya loya sebab terlalu selalu baca entry ana.
ada sebab kedua anda mengalami symptom2 tersebut mungkin anda terkena gastritis disebakan keracunan makanan.
atau mungkin sebab yang ke tiga! anda ada morning sickness (kalau anda perempuan) kalo ini sebab nya, i know wat u did last nite penyebabnya.
atau mungkin naluri anda berbisik seperti ini,
"apalah faz nie, hari hari WAJIB ada entry, takda kerja ka? shuh! shuh! pergi belajar."

inisemuasalahkebosanansayayangmalampulampauoksayatahusayapatutbelajartapinakbuatmacammananakberceritaoranglainsbukbelajarblognielahtempatberceritasorangsoranghahaha
itulah hikayat beberapa kerat line kenapa hari hari ada entry baru

udah udah lah merepek, sini nak tulis entry sebenar

ana ingin berceritakan tentang pornspring.
oppss, terlebih sudah, FORMSPRING BHA! FORMSPRING!

ok kenapa tetiba guna kata ganti diri ana?
sedar tak sedar tak? *dengn suara excited sambil mata bersinar sinar kononnya comel*
sebab nama saya fazliANA. takda orang pernah panggil ana, nak rasa cun sikit dalam entry nie. wahahaha

sejak kelesapan facebook dari hidup ana,
ana cari sumber hiburan lain ditakala mengisi masa lapang didepan pc,
sejak itu mulalah semakin hari, semakin ana aktif macam atlit negara melayan blog,twitter dan formspring
(mcm tuh ka eja atlit? ana pon tak tahu)

dah nak dekat 520 soalan ditujukan kan dalam formspring tuh,
dari insan insan yang dikenali dan insan insan yang tak terkenal pon ada ajukan soalan.
bila diajukan soalan soalan begitu.
ana rasa seperti calebriti taraf makhluk makluk yang pernah hantar profile diri kat majalah mangga yang ruang orang indon nak cari kenalan tuh.
jadi nie ha ana nak share dengan kekorang semua apa soalan soalan yang ana suka.
dari 520 soalan yang ana terima.


nak masuk kan gambar.
terkuar gambar spongebob.
jap jap nak upload balik


ini ana soalan mereka.
btw,sila click gambar untuk besarkan image. :)
dan jawapan paling meng-teharukan ana terima
dari nini dan abon! haha

soalan paling mencabar setakat ini
dan patut menang kfc dari aku.







award soalan paling lawak dan pelik.
haha
:)



ok tamat lah sesi perasan cun sorang sorang ditakala subuh ini.
sehingga kita berjumpa lagi.
diwaktu yang sama
dirancangan sembang sembang bersama ana.
muahanananaanana~

6 comments:

redbirdfe said...

assalamualaikum.

salam kenal dari mansoura! :)

edoraemon said...

terima kasih sebab lawat. :D

Herlveron said...

hahaha...kesian ko faz...lol
xpa2...bergay dpn laptop...OK-lah-tue..
hahaha sy pun maw buat formspring lah...hahaha

edoraemon said...

akan ku "gay"kan diri dimana jua berada.
cun tak ayat? haha
buat bha tilon~ boleh tanya tanya soalan :D

syahmijasrin said...

yay aku menang 2 award soalan mencabar...sbb nama aku 3kli sna kna mention...hahahaha!!

edoraemon said...

kenapa ko belum tido nie syami?
bukan musim exam ka?
*saja tukar topik*
hahaha