May 27, 2010

membebel jam dua pagi

punyalah main lama ndak bercakap dalam slang sabah. cakap slang slang semanjung jak aku disini. trip erghh. macam taik mintak puji jugak aku sekarang nie aku rasa. baru jak semalam kutuk-kutuk bha si amad kata dia ndak pandai speaking sabah sudah, uiks, aku pon rasa aku lupa sudah mo cakap sabah mcm mana! kimbeng jugak mintak puji nie kan ayat diatas, haha. nie post bosan bha nie, tepu belajar kunun, padahal baru dua jam bha terduduk belajar,  tapi tepu bha sudah kepala nie, manusia malas belajar bha nie sambil sambil dengar hot.fm, terasa hot jugak lah malam nie sebab dengar hot.fm. pelik bha cuaca dalam mesir nie, sekejap panas, sekejap sejuk, kin panas betol bha nie cuaca, tapi nasib baik aku duduk di rumah jak nie. ndak kuar mana mana, cerah sikit kulit dari dulu, haha, sudah musim exam bha katakan, malas mo kuar rumah, sampai mo beli bekalan makanan pon malas bha. dasar perempuan pemalas betol! huh huh! memang ndak boleh kawin lagi nie. haha, makan telur sama sardin jak nie. sebab aisbox rumah aku rosak nie bha kesian, sandik kan? mo beli baru tapi ndak mampu, tragis tragis jugak nie. badan pulak semakin membulat padahal makan telur jak, memang tinggi bha kolesterol dalam badan. hari hari buat benda sama jak nie sejak exam, teda kuar pigi mana mana, jadi rutin harian malar benda sama jak bha nie buat, ok membosankan, (mengomel lagi patutnya belajar lah bha!) hidup aku memang membosankan. gilak rindu nie bantal busuk ditawau, lama sudah tia tido dengan bantal busuk nie. bantal busuk tuh tipisnya macam kain jak! haha, tapi tatap lah bantal busuk yang terbaik. harap harap mama ndak buang lagi tuh bantal busuk. Tadi beberapa jam yang lepas duduk2 lepak sama housemate bercerita pasal lelaki, kalau ramai lelaki susah bikin pening kepala, kalau teda lelaki pulak rasa susah hati, kunun2 lonely, apatah lagi menjelang exam (pa kaitan?) tapi pelik ergh perasaan suka nie, cuba kalau orang yg kita tia suka cakap rindu, sayang bla bla, terus rasa jijik nie, tapi cuba kalo orang kita suka, cakap HAI pon macam mo pingsan nie bha happy2 lompat2 macam munyit. haha. lepas tuh bercakap pasal kapel2, tia bagus jugak kapel lama lama, dah kapel konon dah 5 tahun, tiba tiba ndak kawin, tak ka sandik? kalo bukan jodoh, kalo kapel lama2 pon tak bermaknanya, jd konklusi dari diskusi pasal kawin dan lelaki nie, kawin awal!
ok puas sudah membebel.
rindu cakap sabah bha nie. tuh saja mo membebel.
hahaha.
xoxox
u know u love me

4 comments:

Farah Lavida said...

btol bha~!
amad si mihir 2 ndak expert bahasa sbah..trus ak follow kau lagik sbb mo blajar bhsa sabah..si amad 2 ska mgenakan ak bha..dya kata ak gete, kilik, mihir..ak search "blajar bahsa sbah" di google untk cri mksud nya... trus ak jumpak blog kau.. ak men follow jak..ndak sngka kau kwn amad n jill..Thax~!LOL

edoraemon said...

:D haha. okai okai. tq sebab folloq a. hehe

amad said...

haa ngumpat aku! astaghfirullah..

edoraemon said...

hahahahhahaha
budak budak jgn masuk campur. :D