May 25, 2010

physiology

m
PHYSIOLOGYYYYYY!
dengan tajuk pon seram sudah kan kan kan


sesampai sampai aku ke kuliah.
untuk amik final exam,
lebih tepat,
oral exam untuk physiology.

faz, penat nye muka ko? tak cukup tido ke?
mesti bnyk study nie kan.
reaksi muka seakan akan mengiya kan apa yang dia ckp.
tak larat nak kata tidak.
*tersenyum*


realiti semalam : aku tertido lambat. LAMBATTT
ktorang ada jugak memulakan sesi belajar pada waktu malam.
duduk dalam satu bulatan dekat atas katil lembu.
nak cerita pasal GIT (sistem pencernaan)
lepas tuh entah mcm mana cerita tuh berevolusi pasal cell cell dalam perut
(takda kena mengena dengan silibus kami pon)
cerita pasal sihir sihir dan buatan orang.
lepas tuh cerita tuh ubah jadi pasal
kisah kisah orang orang meninggal.
dan revolusi jadi kisah azab kubur,
dan alam lain.
konklusi : otak kami tak sumbat pon pasal exam
semua kisah kisah lebih kepada usrah berbanding study group.
jam 1 pagi sibuk masak cucur kat dapur, bersama lalat.
kodok plak membaca sambil ktorang memasak didapur.
huh? apo? : eee, maknanya satu malam aku tak sumbatkan otak untuk study!
tido lambat sebab cucur, haishh~


OK Kembali ke dewan kuliah td.
tinggal beberapa cm lagi sebelum mata aku terpejam.
sungguh i tak tipu, tenaga memang betol betol habis!
terpejam. yaa hampir terpejam sudah nie.
tapi cancel! duduk bercangkuk depan dewan kuliah tak feel untuk tido.
aku harap nama aku awal awal akan di panggil
tak sabar nak balik rumah menghadap tilam yang empuk.


jadi untuk mencari spot untuk tido.
aku ubah tempat.
masuk ke tempat orang malaysia menunggu turn untuk di panggil masuk untuk
exam oral.
lalalala.
gerak pergi ke arah kedudukan housemate aku.
dah 3 hari tak jumpa mereka, sebab aku tido kat rumah orang lain.


FAZZZ!! KENAPA PAKAI BAJU TIDO??


*senyum lagi.


aku tak larat laahhh!!~


aku pergi kuliah hari tuh aku pakai t-shirt yang aku selalu guna
kat rumah masa musim sejuk. hohoho. t-shirt tido aku. :D
ingt kan nak bermalam kat rumah orang satu malam sahaja. tapi terlanjur pergi 3 malam.
jadi stock baju pon. ehem ehem,
korang dapat tangkap kan cerita aku nie? hoho


aku amik tempat, duduk dikerusi kayu yang keras.
cobaan untuk tido sementara tunggu waktu nama aku kena panggil.
mata tak terpejam.
orang semakin berkurang!
tapi nama aku tak kena panggil panggil lagi
-___-"
adakah ini dogaan?


fadliyana (doctor arab sebut nama aku)


dalam hati: yes yes! cepat cepat. aku tak sabar nak blk.


dalam bilik doctor khalid.
untuk sesi oral exam.
exam oral ktorang berpartner partner.
aku punya pasangan adalah temah.


doctor : what is plasma clearence?
sambil mata memandang temah
temah, diam.
aku pon terdiam, kenapalah tanya nombor!! cuba lah bg soalan fnction.
doctor alih kan pandangan mata kat aku.
mati mati mati.
aku lagilah tak tahu!
jadi aku letak je no yang aku tahu.
aku : 500 ml
doctor : ml? per?
aku : minute? (jawab soalan boleh soal doctor balik) hehe
doctor : what is gfr?
aku : ermm, 1200 ml/min, renal blood flow (tidakk aku lupa dowh bab nombor nie! kan tak penting)
(arghhhhhh, kena hapal rupanya)
doctor : gfr?
aku : aa.. uu.. aaa..
doctor : u r nonsense! the gfr is 125 ml/min, how can the plasma clearence be 500ml/min
*senyum kelat*
doctor : where is ur mind?
aku : (tgn menunjuk kat kepala) here, at cerebral cortex
doctor : which area for thinking?
aku : at frontal lobe. *senyum*
terasa tertampar ya di situ~
ok, actually doctor tuh sebenarnya nak sarcastic.
nie lah padahnya. asalkan sarcastic sarcastic. selagi ada peluang masukkan physiology.
aku sumbat.

lepas tuh apa jadi?
history.
HAHAHA

aku insan terakhir yang kena soal dalam satu department tuh!
bayangkan bayangkan!
aku lah plng semangat nak balik awal! aku insan terakhir yang kena soal.
hari nie banyak pulok orang nak ajak berlawak ngn aku.
semua ingtkan aku stress.
HAHA
padahal tak cukup tido.
dan aku takda mood sebab aku pakai baju tido.
:D
chill~

No comments: