May 07, 2010

slide itu macam homosapian

ok tadi kata nak rehat dari ber-blog.
hehe
ok last post.
sebab ada masa sehari lagi untuk aku nak belajar.

tadi pergi revision histology praktikal untuk kali terakhir.
gila-lah aku tengok semua slide dari microscope tuh
sungguh!
naik juling aku tengok slide slide.
cell cell dan tissue semua tuh
semua hampir sama.
warna lebih kurang pink/purple.
jiwa raga ini hampir bingung
dan mengaku kalah untuk hapal slide slide 60 yang berbeza. (masuk exam 20)
dan 38 lukisan berwarna kena hapal nanti. (exam :1 lukisan)
dan guna pencil 13 lukisan kena hapal. (exam:1 lukisan)

nie kira ok,
senior cerita.
kalo masuk 3rd year.
lagi banyak kena hapal.
300 lebih specimen untuk 20 soalan ke kalo tak silap lah.
-.-"

tadi masa on d way balik
aku balik dengan kak ya dan nisak.....

kak ya : faz kenapa muka kamu nie risau je. muka kamu macam kucing hilang anak.
faz : jadi muka saya macam mak kucing ke anak kucing?
kak ya : muka kamu macam mak kucing.
*aku kuar kan shades pink aku dan pakai kat mata.
faz : ok kak ya! saya jadi mak kucing, kak ya jadi anak yer? tapi kak ya saya rasa macam datin lah plak. haha, dan nisak jadi madu! ahah

jadi bergerak lah kami ke tempat menunggu bas untuk balik ke area rumah kami.
lalalala

faz : uit uit, tapi kan Allah kurniakan setiap manusia satu hati sahaja, jadi penipulah lelaki tuh kalau dia kata akan sayang semua isteri dia sama rata, tipu tipu tipu.
nisak : tuh lah aku kena sayang lebih!
faz : ok fine, aku bini tua mesti lah dapat lebih
kak ya : ada lah jugak madu yang rapat!

*aku dan nisak balik dengan berpegang tangan*
haha
tuh je aku nak cerita sebenarnya
THANX kak ya sebab hadiahkan aku pemadan untuk exam!


tadi lalat pesan kat aku.
"chill faz,
ko bayangkan semua slide yang kita tengok nie macam manusia, muka ada mata,hidung,mulut,telinga, semua ada, tapi setiap individu ada ciri ciri yang berbeza"



No comments: