June 08, 2010

pertandingan 11

Syarat-syarat adalah sangat mudah!!
  • Buat satu entry khas dengan tajuk Contest Gambar Best by AsaDa. UPLOAD GAMBAR TERBEST yang anda ada. tak kiralah gambar anda sorang atau ramai-ramai. takpun gambar orang kenduri kawen. asalkan bukan gambar lucah. yang pasti, gambar tu anda punya.. bukan cilok dari pakcik google atau orang lain.
  • Ceritakan kisah sebelum atau semasa atau selepas gambar tu di capture secara ringkas mengikut kreativiti anda. jangan panjang sangat sampai cecah lantai. karang merangkak asada nak baca..
  • Copy banner di atas. letakkan di dalam entry dan di side bar blog anda. pastikan ia di-link terus ke entry ini.
  • Anda boleh letak seberapa banyak gambar. tetapi hanya satu gambar daripada anda dipilih untuk dipertandingkan.
  • Dah siap buat semua syarat, letakkan link atau url entry anda tu di ruangan komen entry ini untuk asada terjah. selesai..
  • Nama peserta akan asada letak dan link kat tepi blog ini. so, sila bagi nama glamour anda.
  • TARIKH TUTUP PENYERTAAN IALAH 1 JULY 2010.. masuk je 2 july, tutup..
**********************************************************************
nie entry saya!


picture taken by mama :)
lebih dari 500 gambar
dalam aku punya folder laptop
ini gambar pilihan aku.
gambar aku 19 tahun yang lalu.

10 tahun yang lalu.
papa aku ada belikan satu album gambar, untuk masukkan semua gambar dari aku lahir sampai ke lah umur ke umur 10 tahun.
sampai tak muat album tuh.
aku dah masukkan sumbat dalam photo album tuh.
bukan senang, kira habiskan masa berjam jam jugak.
papa yang suruh.
bila dah masuk-kan semua! fuuh~ 
LEGA!
furrballpandaemoticon


tapi last last 
papa aku bongkar kan semua gambar tuh!!!!
sebab nak susun ikut tarikh ke-semua gambar.

dalam banyak banyak gambar dalam album waktu.
itu gambar yang aku paling benci.
sebab dalam gambar tuh aku rasa diri aku nie perasan comel. 
dalam hati kutuk gambar tuh: cuba tengok! dah lah pakai spec! umur tak sampai setahun! buat muka comel!
senyum senyum!! ingat gambar menggoda lah

tapi mama sentiasa kata, itulah gambar favorite mama dalam banyak banyak gambar aku.

betapa besar.
betapa jauh dah aku merantau.
betapa banyak liku-liku aku lalui sepanjang 19 tahun.

tetapi aku tahu,
dimulut mama ataupon papa
 mereka tahu aku dah besar dan boleh jaga diri...
tapi aku tahu dihati mereka...
aku tetap budak kecil seperti dalam gambar tue.



3 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. kiut la ko time kecik faz..

ok.. d terima masuk. nti banner kat tepi tu letak link terus ke entry contest ea.

tQ sudi join.. gud luck! (^^,)

bukan bob, bukan edoi, bukan apek. hahaha.. kelakar lak. lalala~

edoraemon said...

baik!
sudah aku letak link kat gambar tuh.
haha

uhhuuu~
tgh bosan bosan tuh aku join
:D

tuh lah ko, letak nama asada, memang susah nk cam! :P

si[jari] telunjuk said...

elelele..comeynye anak mama..hehe...


gud luck...muge menang