July 16, 2010

dua tahun hidup di negara mesir

tak lama lagi genap lah dua tahun aku berpijak kat negara mesir nie.
dulu sebelum sampai sini.
aku bayangkan negara nie maju.
yelah orang selalu dok cakap arab hebat.
minyak kan banyak.
tapi minyak urut kat mesir tak sebanyak minyak urut di Tawau 
hehehe

tp pijak pijak je kaki aku kat lantai tar airport mesir.
(baru turun dari kapal terbang)

chill chill.

baru lantai tar, manalah aku nmpk airport dia macam mana.

bila sampai je naik bas. On the way nak gerak pergi rumah sabah kaherah.

OMG!
OH MY GOAT!!!!

ini mesir!!???
(perasaan menyesal menyesal membuak buak)

aku baru pijak kat area bandaraya dia, belum lagi sampai ke zagazig.
*gulp*

nak patah balik dah tak sempat.

orang kata,
ditegaskan disini.
orang yang kata bukan aku.
(ayat ini mempunyai aura aura riak yang melampau)

"kalau boleh bertahan hidup di negara mesir, semua bandar di Dunia kita mampu hidup"

aku rasa negara perang terkecuali dari statement nie KOT.

bila duduk kat mesir nie.
aku rasa lah.
aku jadi penyabar lah sikit dari dulu.
hahahaha
walaupun masih lagi keras kepala,
waktu aku balik bercuti tahun lalu ke Tawau..
ayah aku kata AKU MAKIN LEMBUT WEIIII!!!*kembang kempis idung aku kena puji sampai terkuar hingus*
haha
terima kasih lah mesir.
walaupun banyak benda membengangkan berlaku kat sini
tapi banyak jugak memori indah.
acecece~


inilah antara gambaran realiti macam mana keadaan mesir. 
lama lama tinggal sini ok je pon mesir nie.


ok ok pon.
tapi nanti!!!!
cuti aku nak balik tawau!
belajar silat!
nak rogol satu satu lelaki arab yang kacau perempuan malaysia

tapi tapi.
malam nie aku sedih.
esok kak long dah balik Malaysia
aku lagi lama lagi.
ramai dah orang balik.
huaaaaaaaaaaaa~


kalo tak berjaya belajar silat pon.
nanti at least aku nak beli mesin yg ada elektrik2 yang kalo kasi kena orang orang tuh kena kejutan elektrik
(tak taw nama benda tuh)