September 03, 2010

tak tahu malu si buthaiwa ini

dengan tak tahu malunya aku memberi tahu sambil tershipu shipu malu
girlemoticonsambil duduk bersimpul
lagaknya seperti seorang menantu yang pertama kalinya berjumpa mak mentua.
sambil menghadap sinaran cahaya bulan.

untuk memberi kan sedikit impak dramtatis gitu kepada korang.hahaha

cuba korang tengok kat tepi tuh.
tuh tuh~
aku dah ada fan page sendiri!!
wahaahhahahahahaha

BO1
ok sememangnya unsangkarable lah jgak
awal awal tuh alkisahnya yang nak dikisah kan disini.
ini semua adalah idea dari nini-chan~
dari twitter bha tuh, 
dia tegur pasal fan page blog apa entah.
pastuh dia saja saja jak tuh suruh aku buat.
out of blue white pink and yellow,
aku pon ter-inspirasi
untuk buat fan page jugak.
ehehe
ok tipu sebenarnya bosan, disebabkan nini bagi idea bernas untuk mengisi masa lapang aku yang terlebih lapang mengalahkan lapangan terbang.
aku pon buat lah fan page.
serius you all semua!
target 10 orang pon cukup lah.
last last dah ada 85.
girlemoticon
i blushing blushing tanpa bantuan make up yer kawan kawan :)


bila baca blog nini,
baru aku sedar, selama nie aku tulis dalam blog semua entry aku langsung ndak da nie bah slang tawau aku!~
sedih nie, sebenarnya aku pandai nie tershashul shashul kalo bercakap.
kalau ikutkan bangsa,
keturunan salah silah nenek moyang atas atas.
aku bukan orang malaysia.

ayah aku bugis : indon
mak aku punya mak thailand, ayah mak aku jawa indon yang tinggal di kedah
dan hasilnya adalah 

buthaiwa : NENEK EDORAEMON.

ok aku bukan bugis pure pon semangat jak letak kat header tuh bugis.
mo buat macam mana, walaupun aku tak paham sepatah haram bahasa bugis,jawa mahupun thailand.
tapi aku berbangga sebab diiktiraf sebagai warganegara malaysia dan bukan nya pilak.haha

BO2
memandangkan untuk kali ke 2 aku ini kebosanan dirumah.
setelah buat fan page sendiri, aku masih lagi berasa bosan.
girlemoticon
aigoo aigoo aigoo






jadi lepas itu aku pon buatlah aktiviti riadah lain
aku tukar nama kat facebook,
Anial Zaf
gambar aku tukar pergi gambar lelaki macho.
profile semua aku kasi private.
hatta wall facebook aku pon aku kasi private.
tak sampai 24 jam.
semua orang dapat agak aku siapa.
girlemoticon
tektik menyammar aku rasa dah licik dan terbaik sudah.

girlemoticon
+ve thinking :
mungkin ramai terlebih sayang aku sampai dapat teka itu sebenarnya aku.


BO3
kisah tiga ini.
tajuk : rentung
genre : panik comelgirlemoticon

semalam dengan comelnya, yang ada kat rumah aku dan adik adik jejaka aku yang handsome lagi gagah perkasa.
seorang kemetot dan seorang tinggi macam galah.
darjah 4 ngan tingkatan 2.
time berbuka , tinggallah kami bertiga untuk menghidangkan berbuka puasa.
tugasan aku ringkas je, tinggal ayam dan nak kena hidang je.
mak ngn adik perempuan aku takda kat rumah semalam.
patutnya aku mulakan tugasan didapur jam 5.30 ptg.
tapi disebabkan asyik aku mandi petang kat tandas.
keluar keluar toilet dah jam 6!!
WHAT THE FORK!
aku memang panik.
lagi 15 minit berbuka, aku belum buat apa apa.
girlemoticonjadi aku kumpul lah dua askar si kemetot ngn si galah.
lelaki memang tak tahu buat kerja dapur.
aku rasa baik aku buat kerja sorang adalah idea yang lagi bernas.
aku dok sibuk goreng ayam kat dapur.
si galah plak dok sibuk letak nasi je kat pinggan dan hidang air itu pon buat aku pening tengok.
si kemetot dok melekat kat belakang aku dok komen pasal ayam aku goreng tak cukup itam.
dengan keadaan tak berbaju dia.
girlemoticonaku dok terpekik pekik kat si kemetot dok kat belakang aku, lagaknya macam chef antarabangsa, bukannya buat apa.
kang tak pasal pasal minyak terlompat kat perut dia, tak ke naya adik kesayangan aku sorang tuh.
yang penting kecoh betol dapur bersama askar askar.
hasilnya : tangan aku rentung.
minyak goreng ayam tertumpah kat tangan kiri aku. GREAT
girlemoticon
ok tak teruk pon
(scene nak control macho)










girlemoticoninilah kisah secukup rasa gula dan garam kehidupan aku kat rumah dalam dua tiga hari nie.
kenapa mesti BO1,BO2,BO3?
sebab aku BOsan