December 21, 2010

bila bakal doktor pergi ke hospital.

pada suatu petang itu,
aku gerak lah pergi ke hospital.
nak urus Medical check up. 
untuk siap kan borang.
terpaksa lah buat urine test, blood test ngn xray.

jadi check point last, untuk medical check up tuh adalah....
jeng jeng jeng....

jumpa dengan doktor hospital, sebab nak bagi komen tentang result "result medical check up" aku..

Dr.M : can u give me your urine test.?

*aku passkan lah result urine test.

Dr.M : your urine contain XXX

Aku : haaaaaaaaaaaa?? 
*dalam hati, apakobondo tuh XXX
last last aku berbisik kat akak yang temankan aku tuh.

pstt..pstt...
Aku : kak , owh kak... apa tuh XXX.

Kak A : laa, kamu nie, itu garam lah... kan ada belajar dalam biochem last year.

Aku : ye ke? hehe (terus kepala pon toleh semula kat doktor M) doctor.. owh doctor, is it dangerous? 

Dr. M : YES! DONT GET MARRY..

Aku : leeehhh????  why ?? I WANT TO GET MARRIED!!!





Dr. M : if u get married. after two years of marriage. U WILL DIE~

Aku : Haaaaaaaaaaa???




Kak A : kamu nie faz, doktor tuh perli kamu lahhh. air kencing kamu tuh banyak garam.


Aku : oowhh.. laa, baru ingat saya nie memang malas minum air kak, tuh air kencing banyak garam.

Kak A : kamu nie faz.. ish ish ish...

jadi dengan bahagia nya aku pon balik ke rumah.
sebab dah terpikir dah nak letak status kat Fb apa.





status fb:"saya tak boleh kawin, kalau saya kawin dua tahun lepas kawin saya akan mati!"

keesokkan hari nya...

Abg A : faz faz...

Aku : yer saya?

Abg A : kenapa kamu mati?

Aku : mesti pasal status fb semalam kan kan kan? hehe

Abg A : ye lah, tak paham betol status fb kamu semalam.

Aku : owh, sebab air kencing aku banyak garam.

Abg A : HAAA??

Aku : ponat eden ulang berapa juta kali, hari nie dah berapa kali dah orang tanya. takpa takpa, sini aku cerita kat ko, aku pergi medical check up, lepas tuh amik ujian air kencing, tetiba keluar result air kencing tuh ada garam lah pulak, jadi doktor tuh perli, kalau terus malas minum air, aku akan mati cepat, macam tuh je pon. Konklusinya, air kencing aku masin, ko nak rasa? haha

Abg A : kamu nie faz.ke situ pulak. jangan lah sebut "kencing" sebutlah urination faz oii. sopan sikit, kamu tuh perempuan...

Aku : haaa?? aku perempuan ke? hahahhaha

**************************************

dan hari  nie, aku beli banyak manisan manisan mesir.
SEDAP GILER WEI!

Kak long : eh, faz.. suka sudah kamu ngan manisan nie kan. kan akak dah cakap.

Aku : ye lah kak long. air kencing saya kan masin, kena makan banyak gula, biar neutral sikit air kencing tuh. hehe

muka kecewa kak long.

xtra : aku letak XXX sebab aku lupa nama garam dalam air kencing aku tuh.
serius aku bakal doktor yang pelupa. adeh adeh.


dan selamat hari jadi kepada IKAH ADNAN!
jiran bawah rumah aku.
bilik dia betol betol bawah bilik aku.


dan saya boleh kawin