April 25, 2011

cinta itu seperti morphine dan kentut


kome tak rasa ke comel sungguh tajuk entry kali nie.



Apakah Heroin?
Pengetahuan comel : adalah watak wanita yang selalunya cun, yang diselamatkan oleh watak lelaki atau yang ditergilagilakan lelaki.
Fakta matang sikit : dadah.

Korang taw tak dadah tuh apa? 
Pernah tak korang terpikir, napa lah penagih dadah tuh obses  pasal dadah.
Sampai tergila gilakkan kat dadah,
Sekali tak makan terus rasa diri tuh jadi tak betol dah naik gila gila.
Sampai sanggup tetak mak bapak kalau tak bagi duit nak beli dadah. Semua nie gara gara cinta terhadap dadah. (amik terlampau banyak sampai mengundang ketagihan)

Hebat tak dadah nie? Cth aku nak amik : morphine
Yang best nya dadah nie dia boleh buat diri kita euphoria,
Euphoria : perasaan yang terlalu HAPPY nyahh oiii!!.

sampai berguyang guyang terlampau happy

Macam orang bercinta tuh, rasa terlalu happy sampai tak hingat dunia, kalau telan taik pon rasa macam coklat. Haha
romantikkan kiasan i guna.
Dalam perubatan orang gunakkan morphine nie untuk ?: pain killer
Kawal kesakitan bukan yang sikit sikit tuh punya sakit nyah! Dia digunakkan dalam kesakitan yang terlampau mampau
seperti pesakit yang kena : myocardial infartioan ( muscle jantung mati) , cancer (terminal stage) shock, acute pulmonary odema.
Kira salah satu lagi kehebatan dia dia boleh mematikan sense sakit tuh.
Tapi dia jugak ada side effect, dia boleh MATI kita kalau di amik overdose. Atau KETAGIH kalau diamik tanpa kawalan.

Lumrah ubat ubatan yang kita amik, tak kisah lah jenis dadah ka, atau jenis lain lain selalunya doktor akan bagi sukatan tertentu kan? sebab dia akan ada side effect atau kalau terlebih dose akan toxicity, itu dah tahap bahaya dah. Dan kalau korang  makan tak ikut jadual, sikit2 nak telan ubat tuh, ada ubat yang boleh mendatangkan ketagihan kepada manusia. Seperti morphine nie lah.

Bahaya tak bahaya tak?
 

Huhu.
Itulah kan ubat nie ciptaan manusia, kaji bertahun tahun pon susah nak sempurna.

Jadi sambung balik kepada morphine macam cinta tuh.
Morphine orang amik kenapa?
Orang amik untuk rasa high atau dengan kata comel nya rasa bahagia sepanjang masa,
atau orang yang selalunya amik dadah nie orang yang stress dan mostly banyak masalah. Sebab nak hilang kan rasa sakit nya bermasalah tuh. Konon kononnya utk tenangkan jiwa.
Jadi lebih kurang macam cinta lah,
Kalau korang bercinta cinta tuh memang lah bahagia, rasa HAPPY SANGWET SANGWET tapi kalau obses sangat dengan cinta (0verdose) boleh mendatangkan toxicity, boleh  MATI wei. Haha

cinta dan kentut plak?
nie teori kawan aku punya kakak punya teori.
dia pesan, kalau tahan tahan cinta tuh, kalau tak luahkan.
rasa macam tahan kentut sakitnya.

sebab hari tuh kakak dia tak tahan nak kentut dalam lift.


Apsal aku kecek pasal morphine sekarang?

Sebab muscle aku tengah sakit sekarang.

Giler bapak doh, 
Aku rasa macam nak telan morphine sekarang nie.

Tuh je motip entry nie sebenarnya.






kalau nak tenangkan jiwa,
janganlah amik dadah
baca Al-quran.
dan ingatlah kepada Allah
"Ingatlah hanya dengan mengingati Allah-lah hati menjadi tenteram." (Al Ra'ad 13:28)




patutnya entry nie tajuknya i need morphine bha kan.
hahaha