November 12, 2012

Hidup aku hari ini

Dari pagi.
Petang.
Siang.
Malam aku berada di hospital.

Awal awal pagi fokus dekat lecture yang pertama.
Masuk doktor ke dua, aku dah lemau, dok aktif group whatsapp dgn geng species. Kepala dok angguk angguk sambil tgk lecturescene ank-murid-baik-yang-fokus. Padahal hati tahan gelak, tangan ligat membalas chat.

Dari situ aku masuk ke round ala ala praktikal di wad peads.

Wad gugur jantung aku rasa,
Tapi gugur gugur jantung aku tgk bdk bdk sakit, gugur lagi jantung aku tgk ibu yang menjaga. Gigih dok tepi anak yang sakit.

Kes ktorng siasat td, pasal bayi otak dia kecil,
Complication masa dilahirkan,
Kepala bayi terjerat dgn tali pusat,
Mengakibatkan tak cukup oksigen masa lahir.
Badan dia pon kecik,
Salah satu foktor lagi yang kmi siasat adalah akibat genetic, sebab ibubapa bayi tuh adalah sepupu sekali.
Anak sulung mereka pon meninggal di usia 8bln (umur bayi tuh skrng)

Bayi tuh ada negatif mental & physical development.

Usia 8 bulan, tapi saiz badan, kepala masih lagi tak sama macam bayi lain,

Berdiri dua jam jugak bersama groupmate nak menyiasat dan kumpul data dgn bantuan doktor arab, sbb bahasa arab kami terutama aku nie, walaupun dh msuk 5 thn masih lg slow.

Malam gerak melawat kawan aku sakit.

Dan skrng aku lemau,
Sempat plak gagahkan diri update blog!

Ps: aku tolak org yg sakit semata mata nk bergambar atas katil utk letak dlm instagram!